Menu Sluiten

Wie zijn wij

Initiator van de KruidenReus is Marlene Blokhuis. Zij is homeopate (niet meer actief), weet daardoor veel van kruiden en hun werking en had al ervaring met een door haar aangelegde kruidentuin bij de biologische markt op stadslandgoed Kemphaan.

Medio 2019 heeft ze een groepje mede enthousiastelingen bij elkaar gebracht en is een startsubsidie aangevraagd bij de FloriadeParade. Na toezegging van de subsidie zijn we begonnen met de voorbereidingen en in april 2021 zijn de eerste plantjes de grond in gegaan.
Sinds begin 2021 zijn we een stichting. Tanja de Vrueh (voorzitter), Marlene Blokhuis (secretaris) en Marianne Schram (penningmeester) vormen het dagelijks bestuur. Nashaira Ajoeb vult het bestuur aan.

We zijn natuurlijk heel blij met de grond die beschikbaar is gesteld door boerderij Uniek Leven. Een bezoek aan de KruidenReus kan prima gecombineerd worden met een lekkere lunch in het Theehuis.

Onze groep vrijwilligers groeit. En natuurlijk belonen we het werk dat zij doen met een leuke activiteit.
Gezamenlijk hebben we potjes Reuzenthee, kruidenazijn en zalf van goudsbloem gemaakt. Een heel gezellige middag.
Er is inmiddels een ‘oogstteam’ en een ‘onderwijsteam’. Volgend jaar willen we meer gaan doen met schoolkinderen.

Natuurlijk kunnen we altijd meer helpende handen gebruiken. Vind jij het leuk om een dagdeel (op de 1e zondag van de maand en/of op vrijdagochtend) te helpen met wieden, water geven, grasmaaien? Meld je dan aan als vrijwilliger met onderstaande button.

Financieel steunen mag natuurlijk ook. Klik dan op de button ‘ik word vriend’