Menu Sluiten

Waarom een kruidenreus?

In het kader van de Floriade vroeg de gemeente Almere in 2017 naar leuke en groene ideeën. Het idee startte als een groene apotheek vol met kruiden en dan in de vorm van een mens. Naar ons idee is dit nog niet eerder gebeurd.     

In de Kruidencirkel op de stadsboerderij vragen de bezoekers geregeld waar een desbetreffend kruid voor dient. Zo ontstond het idee om de kruiden op plaatsen van de organen te zetten waar ze ook op werken. Oorspronkelijk was het een idee voor op de Floriade zelf maar de KruidenReus kon niet langer wachten en na een startbedrag van de Floriade Parade (onderdeel van Growing Green) zijn we begonnen bij Boerderij Uniek Leven. Tijdens de uitwerking van de plannen werd de mens zo groot, dat we het de Kruidenreus zijn gaan noemen.

Veel kruiden kunnen op verschillende organen werken en passen ook bij verschillende organen. Als dat het geval is, kiezen we voor de belangrijkste werking. Ook kijken we naar de grootte van de plant. 

Sommige kruiden worden nog veel gebruikt en sommige kruiden staan er vanwege het gebruik in het verleden of door de vorm en naam.  Zoals Longkruid en Ezelsoor bijvoorbeeld.