Rondleidingen voor scholen

Al een paar jaar hebben we rondleidingen georganiseerd voor scholen. We hebben een programma voor kleuters.

De groep van ongeveer 25-30 kleuters wordt opgedeeld in groepjes van 5-6 kleuters en een begeleid(st)er. Via een routekaart begeven zij zich over het erf van boerderij Uniek Leven, komen zo langs de geitjes, de bijenkasten, krijgen een sprookje over de reus verteld en bekijken drie plekken van de Kruidenreus: Hoofd, Buik en Voeten.

De vertelde onderdelen in het sprookje komen terug in de plekken van de Kruidenreus. Bijvoorbeeld: de reus heeft last van zijn buik, we gaan dus een kruid plukken waarvan zijn buik weer prettig wordt.

Het kan zijn dat we na afloop met limonade ook wat kruid laten proeven, bijvoorbeeld een toastje met wat basilicum pesto.

In ons programma voor de wat oudere kinderen worden ze uitgedaagd zelf aan de hand van een kaart de kruiden te zoeken en te leren hoe je dat kunt herkennen.

De Kruidenreus is aan het verhuizen 

We blijven op hetzelfde erf bij boerderij/theehuis Uniek Leven, maar verhuizen in 2024 naar de naastgelegen boomgaard. In diverse fasen bouwen we de nieuwe Kruidenreus op.

We voeren een aantal verbeteringen door en worden we wat groter, van een lengte van 31 meter gaan we naar 40 meter en ziet hij er meer menselijker uit.

Ook maken we de Kruidenreus iets verhoogd, zo'n 30 cm. Daarvoor zamelen we gebruikte stoeptegels in maat 30x30cm. Deze gebruiken we voor de borderranden ofwel de contourlijn van de Kruidenreus. We hebben er zo'n 4400 stuks nodig, dus als je een partij voor ons hebt...? Drie recycle stations van de gemeente Almere helpen met inzamelen.

Maar ook klinkertjes, (beton)stenen in kleuren zijn gewenst, voor afbakening van de plantperken voor de organen van de Kruidenreus. Denk aan longen, lever, nieren, maag, darmen etc. Door deze ieder een eigen kleur te geven zijn ze ook beter herkenbaar voor ons onderwijsprogramma van kleuters, kinderen en schoolprojecten.

Uiteraard is er ook geld nodig, doneer, wordt "Vriend van de Kruidenreus'" als je ons langere tijd wilt ondersteunen. Ook zijn er mogelijkheden in het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en kom met een team eens een dagdeel mee de handen uit de mouwen te steken..

Met onderstaande QR-code kun je makkelijk doneren, maar contact opnemen kan natuurlijk ook!

info@dekruidenreus.nl of Whatsapp/bel 06 42 98 61 81

VRIJWILLIGERS GEZOCHT!

De Kruidenreus zoekt extra vrijwilligers. Iedere vrijdagochtend van 10:00 tot 12:00 uur werken we aan en in de tuin. Denk aan onkruid wieden, gras maaien, snoeien, opbinden etc. Uiteraard is er ook tijd voor een babbeltje, kop koffie/thee.

Kom een keertje sfeer proeven, geniet van de buitenlucht en snuif ook wat heerlijke geur van kruiden op. Kom een keer meedoen en ervaar zelf wat het met je doet. Je bent van harte welkom!