Over ons

Bestuur

Het bestuur wordt gevormd door:

Tanja de Vrueh, voorzitter
voorzitter@dekruidenreus.nl


Marlène Blokhuis, secretaris
secretaris@dekruidenreus.nl


Harry Schroote, penningmeester
penningmeester@dekruidenreus.nl


De bestuurders ontvangen geen beloning voor hun werkzaamheden. Zij hebben recht op vergoeding van de door hen in de uitoefening van hun functie gemaakte kosten.

Vrijwilligers

De Kruidenreus draait volledig op inzet van vrijwilligers. Iedere vrijdagochtend van 10:00 - 12:00 uur zijn er wel een aantal vrijwilligers aanwezig en bezig in de kruidentuin. Werkzaamheden als wieden, schoffelen, snoeien, verplanten, zaaien, maar ook gras maaien. Intussen pik je wat kennis mee over de diverse kruiden, de werking, maar leer je ze ook van elkaar te onderscheiden en te herkennen.

Samen met elkaar is het werk niet zwaar en wel gezellig. Natuurlijk drinken we ook tussendoor koffie of thee bij theehuis Uniek Leven.

Eens in de maand is er ook een zondagochtend waarop er vrijwilligers in de tuin aan het werk zijn, dan onder begeleiding van een kruidendeskundige. Zo leer je altijd wel interessante weetjes en ga je toch anders naar de kruiden kijken.

Onze vrijwilligers vinden het heerlijk om in de buitenlucht te zijn, bezig te zijn, met elkaar iets te doen. Ook gewoon dat praatje of even wat extra aandacht hoort daar zeker bij.

De Kruidenreus is aan het verhuizen 

We blijven op hetzelfde erf bij boerderij/theehuis Uniek Leven, maar verhuizen in 2024 naar de naastgelegen boomgaard. In diverse fasen bouwen we de nieuwe Kruidenreus op.

We voeren een aantal verbeteringen door en worden we wat groter, van een lengte van 31 meter gaan we naar 40 meter en ziet hij er meer menselijker uit.

Ook maken we de Kruidenreus iets verhoogd, zo'n 30 cm. Daarvoor zamelen we gebruikte stoeptegels in maat 30x30cm. Deze gebruiken we voor de borderranden ofwel de contourlijn van de Kruidenreus. We hebben er zo'n 4400 stuks nodig, dus als je een partij voor ons hebt...? Drie recycle stations van de gemeente Almere helpen met inzamelen.

Maar ook klinkertjes, (beton)stenen in kleuren zijn gewenst, voor afbakening van de plantperken voor de organen van de Kruidenreus. Denk aan longen, lever, nieren, maag, darmen etc. Door deze ieder een eigen kleur te geven zijn ze ook beter herkenbaar voor ons onderwijsprogramma van kleuters, kinderen en schoolprojecten.

Uiteraard is er ook geld nodig, doneer, wordt "Vriend van de Kruidenreus'" als je ons langere tijd wilt ondersteunen. Ook zijn er mogelijkheden in het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en kom met een team eens een dagdeel mee de handen uit de mouwen te steken..

Met onderstaande QR-code kun je makkelijk doneren, maar contact opnemen kan natuurlijk ook!

info@dekruidenreus.nl of Whatsapp/bel 06 42 98 61 81

VRIJWILLIGERS GEZOCHT!

De Kruidenreus zoekt extra vrijwilligers. Iedere vrijdagochtend van 10:00 tot 12:00 uur werken we aan en in de tuin. Denk aan onkruid wieden, gras maaien, snoeien, opbinden etc. Uiteraard is er ook tijd voor een babbeltje, kop koffie/thee.

Kom een keertje sfeer proeven, geniet van de buitenlucht en snuif ook wat heerlijke geur van kruiden op. Kom een keer meedoen en ervaar zelf wat het met je doet. Je bent van harte welkom!