DIVERSE TEAMS

Inmiddels zijn er twee teams gevormd: het 'Oogstteam' en het 'Onderwijsteam'.

Ons 'Oogstteam' zorgt voor het tijdig binnen halen van bloemen, zaden etc. om dit te verwerken tot diverse producten, zoals onder andere onze 'Reuzenthee' en 'Droomthee' en keukenkruiden. Ook zorgen zij voor een buffer om voor het volgende seizoen weer voldoende te kunnen zaaien.

Het 'Onderwijsteam' heeft de smaak te pakken: Zij zijn aan de slag gegaan met het ontwikkelen van leskaarten voor basisschoolkinderen. Scholen kunnen zich aanmelden voor een informatieve ochtend voor de leerlingen.

Daarnaast is er ook een programma voor kleuters. Zij krijgen een rondleiding langs de dieren, in de kruidentuin, er wordt een sprookje voorgelezen en ze maken een insectenhotel.

We vragen daar een kleine vergoeding per leerling voor: â‚¬ 3,50. Deze bijdrage komt geheel ten goede aan het in stand houden van de Kruidenreus.

In juli 2022 hebben we de eerste groep kleuters mogen ontvangen. Zowel de kleuters, juffen, ouders als vrijwilligers waren zeer enthousiast.

De Kruidenreus is aan het verhuizen 

We blijven op hetzelfde erf bij boerderij/theehuis Uniek Leven, maar verhuizen in 2024 naar de naastgelegen boomgaard. In diverse fasen bouwen we de nieuwe Kruidenreus op.

We voeren een aantal verbeteringen door en worden we wat groter, van een lengte van 31 meter gaan we naar 40 meter en ziet hij er meer menselijker uit.

Ook maken we de Kruidenreus iets verhoogd, zo'n 30 cm. Daarvoor zamelen we gebruikte stoeptegels in maat 30x30cm. Deze gebruiken we voor de borderranden ofwel de contourlijn van de Kruidenreus. We hebben er zo'n 4400 stuks nodig, dus als je een partij voor ons hebt...? Drie recycle stations van de gemeente Almere helpen met inzamelen.

Maar ook klinkertjes, (beton)stenen in kleuren zijn gewenst, voor afbakening van de plantperken voor de organen van de Kruidenreus. Denk aan longen, lever, nieren, maag, darmen etc. Door deze ieder een eigen kleur te geven zijn ze ook beter herkenbaar voor ons onderwijsprogramma van kleuters, kinderen en schoolprojecten.

Uiteraard is er ook geld nodig, doneer, wordt "Vriend van de Kruidenreus'" als je ons langere tijd wilt ondersteunen. Ook zijn er mogelijkheden in het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en kom met een team eens een dagdeel mee de handen uit de mouwen te steken..

Met onderstaande QR-code kun je makkelijk doneren, maar contact opnemen kan natuurlijk ook!

info@dekruidenreus.nl of Whatsapp/bel 06 42 98 61 81

VRIJWILLIGERS GEZOCHT!

De Kruidenreus zoekt extra vrijwilligers. Iedere vrijdagochtend van 10:00 tot 12:00 uur werken we aan en in de tuin. Denk aan onkruid wieden, gras maaien, snoeien, opbinden etc. Uiteraard is er ook tijd voor een babbeltje, kop koffie/thee.

Kom een keertje sfeer proeven, geniet van de buitenlucht en snuif ook wat heerlijke geur van kruiden op. Kom een keer meedoen en ervaar zelf wat het met je doet. Je bent van harte welkom!